De eerste dagen
Door: fleurvandenelzen
Blijf op de hoogte en volg Fleur
06 Februari 2012 | Argentinië, Buenos Aires
Ik zal even beginnen met te zeggen dat het prima gaat ;) De vlucht was erg lang en warm, maar is prima verlopen. Op zaterdag kwam ik pas rond 12 uur ´s nachts bij mn gastgezin aan. Die waren al een tijdje aan het wachten, omdat ik eigenlijk eerder aan zou komen. Daarom wilde mn gastmoeder graag naar bed. Maar ik wilde graag naar huis bellen, en mijn telefoon deed het niet.. Met de vaste huistelefoon kan helaas niet naar het buitenland worden gebeld, dus heb ik maar een mailtje gestuurd naar mn ongeruste ouders haha. Toen lekker gedouched en gaan slapen. Mijn gastmoeder heet Graziella (Grace) en is lerares Engels, ik had het niet beter kunnen treffen, want verder spreekt slechts 0,0000001% (gokje) van de mensen hier meer dan 3 woorden engels. Gister ben ik op jacht geweest naar een telefoonkaart om naar Nederland te bellen, maar zonder succes, ik moet eerst een argentijnse sim-kaart kopen. dus daar ga ik zo maar voor op pad. Gister heb ik in een cabina naar huis gebeld, is een soort telefooncel, maar dan in een winkeltje (en mega duur). In het weekend is de man van Grace, Ricardo, er ook. Doordeweeks is hij er niet (ik denk voor werk ofzo), dus in het weekend eist hij al haar aandacht op waardoor ik lekker alleen mag eten, beetje raar maargoed. Ben benieuwd hoe het deze week gaat. Verder is Grace wel heel aardig, ze legt heel veel uit en ik mag ook alles vragen aan haar. Ze heeft zelf ook heel veel gereisd. ik zal nog wel eens een foto van haar koelkast plaatsen, Jenny, daar gaat die van ons het nog moeilijk tegen krijgen :P. Vandaag heeft Grace me op mn eerste schooldag naar school gebracht, zodat ik wist hoe het werkte met de bus enzo. Vanmorgen heb ik dus mijn eerste Spaanse lessen gehad. Omdat ik de enige beginner was die vandaag startte, hebben ze me in een groep gezet die al een week bezig is. Dat vertelden ze me overigens pas aan het eind van de lessen, maar ik had al zoiets door. Gelukkig gingen ze vandaag de vorige week van de anderen herhalen, dus ik kon best goed meekomen. De docente zei aan het eind ook dat ze dacht dat het wel goed ging komen met mij in deze groep, anders kon ik altijd nog prive les krijgen ;) De juf, Maria, is trouwens de schoondochter van Grace, heel toevallig. Het is hier nu bijna 2 uur ´s middags en ik heb alleen nog maar ontbijt op, dus ga zo eerst even wat te eten fixen. Daarna ga ik denk ik in het mooie park bij mij in de buurt met veel bomen (=schaduw) herhalen wat ik vandaag geleerd heb. En eerst trouwens nog even een telefoonkaart zoeken dus, want hier in de buurt is het veel commercieler, veel meer winkels volgens mij. Maak van die 25/30 graden maar 42, echt mega heet vandaag. Maar op zich gaat slapen wel prima, no problemo. Dus de zon schijnt hier zeker veel joey en chris! gelukkig heb ik veel zonnebrand bij. Heb nog geen leuke argentijnse jongens ontmoet Lenny, maar ik trek wel veel aandacht op straat met mn rode haar en witte huid. Ik ben nu op de talenschool (waar trouwens voor meer dan de helft Nederlanders studeren) aan het internetten, maar er zitten mensen te wachten, dus ga er mee stoppen. Tot de volgende blog!! Trouwens, bedankt voor al jullie lieve berichtjes! xxx
06 Februari 2012 - 16:48
Rowan:
Whaaaaaaaa fleur je bent er! Het klinkt in iedergeval positief en nja na een tijdje zal het vast ook wel fijn zijn dat je de weekenden lekker voor jezelf hebt :D en ik geloof er ook goed in dat jij wel mee komt in de klasje! Have fun! -
06 Februari 2012 - 17:04
Suus:
Jeeeej wat goed iets van je te horen meid!! Wat maak je veel mee in een korte tijd zo he haha! Heel veel plezier en succes chica! -
06 Februari 2012 - 17:16
Frank:
Ha die Fleur,
Klinkt goed je eerste berichtje uit BA. Gisteren hebben onze Oranje hockeydames de halve finale van de Champions Trophy verloren van de Argentijnse dames, weet niet of dat daar groot nieuws is overigens?! Fijn dat je les ook prima van start is gegaan en dat weekje achterstand maak je wel goed. Ga zo meteen Claire oppikken van het station en dan naar huis. Hier is de Elfstedentocht koorts begonnen, de rayonhoofden zijn samen geweest en wellicht, wellicht ........ komt de tocht!
Tot je volgende berichtje
Groetjes en XXX papa -
06 Februari 2012 - 18:02
Laura:
Heee Fleur!
Wat leuk om nu al iets van je te horen!
Super dat je al zo snel mee kan draaien met de Spaanse les! Alleen is 'no problemo' no problemA. Heb je weer even iets geleerd vanuit NL haha :P Als je terug komt, moet je mij maar gauw Spaans leren! Ik kijk nu alweer uit naar je volgende berichtje! Succes daar! X Laura -
06 Februari 2012 - 18:30
Wilco:
Hola Fleur,
Goed om te horen dat de vlucht en de eerste dagen goed zijn verlopen. Ik heb je samen met oma op de laptop gevolgd. Je vloog toen net een paar honderd kilometer uit de westkust van afrika.
Ik heb zelf vandaag een dagje geskipt van school estuve enferma como un perro oftewel ik was zo ziek als een hond haha.
Veel succes de komende tijd met Spaans leren!!
Groetjes, Wilco -
06 Februari 2012 - 21:07
Lisaaa:
heee chick!
wat enigggg allemaal.. wel fijn dat er veel nederlanders zijn.. en dat je een hunk zal gaan scoren met je rode lokken daar twijfel ik niet aan ;) heb je je tentje niet meegenomen voor als je in de zon wil gaan zitten ? ;) nou geniet er lekker van.. ik geloof adt jij over 1 week al vloeiend spaans praat. :)
xxx -
06 Februari 2012 - 22:34
Liz:
Klinkt goed allemaal Fleur! En ik denk dat je het zeker getroffen hebt met een lerares Engels!! Je kunt trouwens heel goedkoop van Nederland naar het buitenland bellen via Belbob.nl (en je hebt er nog meer, maar die weet ik even niet). Dus misschien een ideetje voor je ouders? ;)
Liefs! -
07 Februari 2012 - 12:29
Ilse Vos:
Fleur !!
Wat leuk wat van je te horen!
Wat ben ik blij dat je goed bent aangekomen en dat je eerste berichten positief klinken! Misschien is het juist alleen maar fijn dat je gastgezin in het weekend geen tijd heeft, kun je lekker je eigen ding doen. Je ontmoet vast snel andere studenten enz. waar je lekker mee op stap kan.
Meid, geniet geniet geniet ! en tot je volgende bericht!
Dikke xxx -
07 Februari 2012 - 13:09
Sharon:
Hee Fleurie! Gelukkig gaat het heel goed met je. Ik ben wel heel jaloers op dat lekkere weer! Worden er op die school ook buitenschoolseactiviteiten georganiseerd? haha voor alle foreign students die elkaar beter willen leren kennen:) hihi Het klinkt echt super allemaal! veeeeeel plezier!!! xxxx Sharon -
07 Februari 2012 - 14:32
Susanne :
Hey Fleurtje!
Dit verhaal klinkt veelbelovend en ben dan ook zeer benieuwd naar alle avonturen die je nog gaat beleven! Geniet, maar dat zal wel goed komen ;) xx -
07 Februari 2012 - 16:11
Imke:
Ha Fleur...
Wat goed om je eerste berichtje te lezen, fijn dat het allemaal goed is gegaan!! Het is vast nu nog even wennen, maar dat gaat helemaal goed komen. Hopelijk heb je ondertussen een sim-kaart kunnen bemachtigen. Doe Grace en de fam. de groeten ;) en geniet!!
xx -
07 Februari 2012 - 20:55
Danielle.:
Fleur!!
Wat leuk om een eerste berichtje van je te horen.. was al nieuwsgierig! Nou het klinkt al harstikke goed, fijn! & met die Spaanse les komt het vast goed! Superleuk! Nou geniet ervan, kijk weer uit naar je volgende bericht!
xx -
10 Februari 2012 - 09:18
Maud:
Heee lieverd! Wat goed allemaal! Jij gaat je wel redden daar! :) Heel veel plezier en schrijf snel weer een verhaaltje! Xxxxxxx